Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Viskadalen IBK

Referat: Bua IF - Viskadalen IBK

Då vår ordinarie vitsiga referatförfattare herr Daniel Eliasson (Gripestam) tyvärr var iväg och spelade egen match och ingen annan verkar våga ta sig an uppgiften så får väl jag göra ett försök.

Lördag 21 november blev en tidig dag för undertecknad. Då vårt P93 lag hade match i varberg 10 på morgonen så var det bara att släpa sig ur sängen tidigare än vad man gjort på flera veckor...

Typiskt nog förlorade även våra 93:or med 2-1 på ett liknande sätt som vårt herrlag gjorde förra hemmamatchen, med ett baklängesmål i sista minuten, dock blev det oavgjort för herrarna.

Då man ändå var i närheten av Bua efter grabbarnas match så fick man snällt vandra runt i varberg i väntan på att samlingen skulle nalkas. Dock blev man ändå försenad, som tur är väl de vana )

Väl i Bua så var det ett rätt piggt Viskadalen lag man träffade på i omklädningsrummet, inga sena fredagskvällar där verkar det som :)
Iaf så visste vi alla att Bua mött de svåraste lagen i serien och spelat oroande bra mot dem, dock oftast torskat med något enstaka mål. Ännu ett rykte om Bualaget var att de hade fått en gammal (nåja 30+) bolltrollare. Vi hade också fått höra av herr Gripestam (han har öron överallt) att Bua spelade med 2-2-1 uppställning, vilket visade sig stämma.

Matchen startade och vi körde på som vanligt. Buas 2-2-1 var väldigt försiktigt och gav våra backar gott om tid med bollen, vilket de utnyttjade på bästa sätt med fina bollar både diagonalt och rakt upp längs med sargen, där våra kvicka forwards (ej mig inräknad) oftast var först med att knipa åt sig bollen och skapa farligheter. När Bua fick kontroll på bollen så slog de mest långbollar som våra backar oftast inte hade några problem med. Första halvan av första perioden var vi det bättre laget och tog även ledningen efter ca 5 minuter då vår målkung Tobias Svensson satte bollen framspelad av speedkulan Johannes Serholt.

Andra halvan av första perioden skickade Bua upp 3-4 spelare som snabbt rörde sig runt och började vinna långbollarna och skapa farligheter. Efter två ribbskott kvitterade de efter drygt 11 minuter spel. Efter 16 minuter så hade de tagit ledningen med 2-1 och fick bara några sekunder senare även spela Powerplay, vilket de gjorde mål på samma sekund som vi blev fulltaliga. 4-1 kom en minut senare och det sista som hände i perioden var att vi fick en spelare utvisad.

Även om de vann perioden så var ändå vi laget med mest farligheter och de som fick in slumpmål. Deras 2-2-1 spel var mest farligt för de själva då våra forwards bröt sig igenom gång på gång. Så i paus kände vi att det här kunde vi ta tillbaks.

Andra perioden började dock för vår del med ett boxplay, men det var inga större problem och i bytet efteråt slog målkungen Svensson in sitt andra mål framspelad av mig själv, efter Bua backarna krånglat in sig bakom eget mål.
Trots att Bua spelade bättre och höll bollen längs backen istället för luften så höll vårt försvar och vår duktiga målvakt tätt, samtidigt som vi började utnyttja våra kontringslägen. 4-3 kom efter ca 9.30 då vår andra storskytt David Johansson satte bollen framspelad av Niklas Börjesson. 4-4 kom efter knappt 20 sekunders powerplay för vår del, radarparet Serholt/Svensson stod för det.
Även i slutet av denna perioden fick vi en utvisning.

Lustigt, i första hade vi mest lägen och det mesta av spelet och då gjorde Bua målen, och i andra var det tvärtom. Iaf så var vi positiva i andra pausen då vi hämtat upp ett stort underläge och kände att det här kommer nog gå vägen.

Tredje perioden började även denna med boxplay, dock bara med en knapp minut. Vi löste även detta boxplayet och undertecknad borde nog gjort mål när han snappade upp en dålig passning av motståndarna och sprang sig fri.
Nästan hela perioden var som ett ända långt boxplay för vårt lag då Bua återigen bytte spelsystem och hade bollen hos sin zorro specialist bakom vår kassa. Detta offensiva spelsätt med fyra Bua spelare inom en tre diameters cirkel runt vårt mål öppnade för många och farliga kontringar för vår del, då vi fick låna bollen vill säga. Trots den enorma press vi hade emot oss så spelade hela vårt lag riktigt bra och lyckades även med att ta ledningen 16 minuter in i perioden. Det blev dock ingen lång glädjestund då det var kvitterat 22 sekunder senare. Matchen slutade även 5-5, och vår tredje oavgjorda match var ett faktum.

Jag vet inte riktigt vilket lag som var mest lättade över resultatet, däremot tyckte jag själv att det var jäkligt gott att komma därifrån med en poäng. Läste man Hallands Nyheter så verkar det som om Bua tyckte de ägde hela matchen, men vilken match de har sett på vet jag inte. Dock kan jag hålla med att det var Bua som hade bollinnehavet till största del i sista perioden. Däremot får de vara glada att vi inte satte våra chanser i första och missade en fyra-fem frilägen som vi själva inte var medvetna om i tredje.
Matchen var nog ändå en rolig och spännande tillställning för den stora publiken som letat sig in i hallen.

Nu blickar vi fram emot ännu en härlig match på hemmaplan, denna gången mot Capricorn, ett lag som tappat många spelare denna säsongen men ändå bjudit upp topplagen till kamp. Trots att de inte fått med sig några poäng ännu så får man inte undervärdera dem, då de säkert är grymt sugna på att ta sin första seger.

Jag hoppas vi syns i Borgen på söndag kl 16 den 29 november!!!

Förresten, till skillnad mot vår ordinarie refererare brukar göra (dock inte alltid ogrundat) så måste jag passa på att lovorda domarna vi hade mot Bua. Mats Andersson och Marcus Gustavsson stod för säsongens kanske bästa dömning, än så länge. De lät matchen rulla på så det blev fartfylld, fysisk och rolig innebandy och blåste där de skulle. Dock blev det en smula underligt ibland då det verkade som om att lagen hade en domare var med sig under vissa stunder. Men i vilket fall som helst en stabil och bra dömning!

Bakom tangentbordet #3 Daniel Ståhl, förhoppningsvis är Mr "Ella" tillbaks till nästa match.